Nationale Sportherdenking

Op 4 mei vindt sinds 2005 de Nationale Sportherdenking plaats bij het Olympisch Stadion. Elk jaar met een ander thema. […]

Meer informatie

04 mei

Op 4 mei vindt sinds 2005 de Nationale Sportherdenking plaats bij het Olympisch Stadion. Elk jaar met een ander thema. We staan stil bij de duizenden sportslachtoffers die in de Tweede Wereldoorlog zijn gevallen.

Over die rol van sport tijdens de oorlog is weinig bekend bij het grote publiek en daarom is er elk jaar bij het Olympisch Stadion de Nationale Sportherdenking. Elk jaar over een sport gerelateerd onderwerp. Om 12.30 uur is er een ceremoniële herdenking en worden er vijf gekleurde kransen gelegd bij het beeld van Prometheus, het herdenkingsmonument op het plein voor het Olympisch Stadion. Gezamenlijk vormen die de olympische ringen.

Je ziet het in het Olympisch Stadion

Aankomende evenementen

08 mrt.
16 mrt.
03 apr.

Heb je vragen over jouw bezoek?

Veelgestelde vragen

In de de parkeergarage onder het Olympisch Stadion kan je 24 uur per dag parkeren. De maximale doorrijdhoogte is 2.00 meter.

Met de optie Day Trip Parking koop je een dagkaart vanaf € 10,-. Dit voordeel geldt alleen als je van tevoren een plek reserveert. Bekijk hier de website.

Tramlijn 24 (halte Olympisch Stadion) 
Bus GVB-lijn 15 (halte Olympiaweg)
Bus GVB-lijn 62 (halte Olympisch Stadion)
Bus Connexxion 347 (halte Olympisch Stadion)
Bus Connexxion 357 (halte Olympisch Stadion)
Bus Connexxion 397 (halte Olympisch Stadion)
Metro 50 (halte Amstelveenseweg)

Op onze website zie je wanneer er grote evenementen plaatsvinden. Wil je via de mail op de hoogte gehouden worden, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief

Neem contact met ons op via onderstaand formulier of bel naar 020 305 4400
Dat kan zeker! In overleg plannen we een datum en stemmen we de productieplanning zo goed mogelijk op elkaar af.
Boven