De vereniging van eigenaren Olympisch Stadion

Het monumentale gebouw is, sinds 2000, eigendom van drie organisaties die samen  de vereniging van eigenaren Olympisch Stadion vormen. Samen zorgen zij ervoor dat het stadion een plek is waar met plezier wordt samengewerkt, bewogen en het leven wordt gevierd.

De structuur

Stichting Olympisch Stadion Amsterdam (SOSA)

Op 17 mei 1928 werd het Olympisch Stadion Amsterdam officieel geopend. Het stadion werd gebouwd voor de Olympische Zomerspelen. Jaren later stond het stadion op het punt om gesloopt te worden. Gelukkig kwam er in 1992  steun van minister D’Ancona. Zij zette het stadion op de Rijksmonumentenlijst. De redding van het stadion.

Om het stadion te behouden is een deel hiervan verkocht aan een vastgoedondernemer. Na de renovatie is om die reden een vereniging van eigenaren opgericht bestaande uit Stichting Olympisch Stadion Amsterdam (SOSA), Bouwinvest Real Estate Investors B.V. en Stichting Bouwinvest Dutch Institutional Office Fund.

SOSA is de eigenaar van het sport- en evenementendeel van het Olympisch Stadion en aandeelhouder van de besloten vennootschap Olympisch Stadion B.V. (Olympisch Stadion Amsterdam). Deze bv is verantwoordelijk voor de programmering en exploitatie van het stadion.

Het team van Olympisch Stadion Amsterdam bestaat uit 10 medewerkers en werkt daarnaast met professionele vrijwilligers, oproepkrachten en zelfstandigen.

Playground for Progress

ANBI gegevens

ANBI: Algemeen Nut Beogende Instelling

Stichting Olympisch Stadion Amsterdam (SOSA) is door de Belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling. 

SOSA heeft een ANBI status met als doelstelling het in standhouden van het rijksmonument. Dit doel willen wij bereiken door het gebouw goed te onderhouden en te renoveren, activiteiten te organiseren om het stadion levendig te houden en initiatieven te bevorderen die de waarde van sport, cultuur en maatschappij uitdragen.

  • RSIN: 823041086
  • KVK: 50043463
  • BTW: 805510709B01
  • Rekeningnummer: NL47 INGB 0007 6444 23
foto-bij-bab-1

Zij gingen je voor

''Met een goede bereikbaarheid, parkeergelegenheid en meer dan 290 m2 exclusief beschikbaar, werd het Olympisch Stadion niet voor niets geroemd als: De meest inspirerende locatie van Nederland.''
Events.nl
''Op 22 juni 2022 hebben we een fantastisch event mogen organiseren op deze unieke locatie. Met ruim 30 man een intiem evenement rondom leiderschapsontwikkeling, waarbij al onze ideeen omarmd werden en we er samen met de organisatie een feest van gemaakt hebben. Kleedkamers, tribunes, fancy ruimtes en de middenstip in het stadion werden onderdeel van deze dag waar onze deelnemers vol plezier aan terugdenken.''
The Millennials - next generation leaders
''Sport verbindt, inspireert en motiveert. En dat is precies het gevoel als je het Olympisch Stadion binnen komt lopen. Het is een magische plek waar je heerlijk kan werken.''
Bertram Veen - Talent Empowerment

Ontdek alles over Structuur bij het Olympisch Stadion

Onze Gregor vertelt je er alles over.
Laat je gegevens hier achter en hij neemt contact met je op.

Boven