Onze top stagiair Fleur Ypma

Fleur - stage Olympisch Stadion
Fleur loopt al voor de derde keer stage bij het Olympisch Stadion. Voor onze collega Alex is ze een onschatbare kracht! Fleur werkt ontzettend hard om alle klanten het naar hun zin te maken. In dit interview ontdek je meer over Fleurs ervaringen en haar rol bij het Olympisch Stadion.

Wie is Fleur?

Ik ben Fleur Ypma, 19 jaar oud en momenteel volg ik de opleiding Business Events & Hospitality en loop voor de derde keer stage bij het stadion.

Waarom wilde jij stage lopen bij het Olympisch Stadion

Toen ik op internet ontdekte dat het Olympisch Stadion ook een locatie is voor business evenementen, besloot ik het gewoon te proberen en stuurde ik een mailtje. Wat mij vooral aantrok in het bedrijf, was de unieke locatie waar evenementen worden georganiseerd. Maar ook dat het stadion zowel grote als kleine evenementen organiseert. Juist omdat je dan van beide soorten evenementen verschillende dingen kunt leren.

Wat zijn je belangrijkste taken?

Tijdens mijn stage help ik vooral bij alles wat te maken heeft met de zaalverhuur. Dit houdt in: offertes maken, zalen opzetten, gasten ontvangen en de borrels organiseren.

Dat klinkt leuk! En wat heb je al allemaal geleerd?

Mijn stage heeft mijn kennis over evenementen vergroot. Voordat ik hier begon, had ik veel over de theorie achter de evenementen geleerd op school en uit de boeken. Bij het stadion kan ik dat echt in de praktijk toepassen. Ik heb geleerd hoe ik communiceer met gasten, offertes moet maken, onverwachte problemen oplos maar ook waar je allemaal aan moet denken bij de voorbereiding van een evenement.

Jouw allereerste stagedag, hoe zag die eruit?

Mijn allereerste stagedag viel samen met de nationale sportherdenking. Dat maakte mijn start hier meteen heel bijzonder.

Dat moet een bijzondere dag zijn geweest, heb je nog meer bijzondere herinneringen aan evenementen?

De rollatorloop dit jaar is een van mijn meest bijzondere ervaringen hier. Het was een ontzettend leuk evenement en de enthousiaste sfeer onder de bezoekers maakte het extra leuk.

Wat voor evenementen vinden er allemaal plaats in het stadion?

Eigenlijk van alles! Publieksevenementen zoals festivals, maar ook bedrijfsdagen en sportdagen voor scholen. In de binnenruimtes van het stadion zijn er vooral zakelijke bijeenkomsten, zoals vergaderingen, presentaties en teambuildingsdagen.

Heb je nog een leuk historische feitje over het stadion?

Deze is volgens mij al vaak genoemd, maar ik vind dit wel de leukste. Dat het blauwe bordje met witte P voor parkeren hier tijdens de olympische spelen van 1928 is bedacht.

Blauwe P-bord voor het Olympisch Stadion in 1928
Boven