Het EK atletiek in het Olympisch Stadion Amsterdam: Een triomfantelijk sportevenement

Dafne Schippers EK atletiek Olympisch Stadion Amsterdam
Het Europese Kampioenschap Atletiek is een van de meest prominente atletiekevenementen ter wereld, en in 2016 was Amsterdam de trotse gastvrouw van dit kampioenschap. Het Olympisch Stadion is natuurlijk doordrenkt van historische betekenis, dus bood deze locatie het perfecte podium voor atleten om hun vaardigheden en doorzettingsvermogen te tonen.

Een indrukwekkende opkomst

Het EK Atletiek in Amsterdam trok een indrukwekkende menigte van atletiekfans, sportliefhebbers en nieuwsgierige toeschouwers. Meer dan 125.000 kaarten werden verkocht, wat aantoont dat de sport nog steeds een krachtige aantrekkingskracht heeft en mensen verenigt in hun liefde voor atletiek.

Een Historische locatie voor atletiek

Het Olympisch Stadion in Amsterdam is niet zomaar een sportlocatie; het is een plek doordrenkt van geschiedenis en symboliek. Het stadion was de locatie voor de Olympische Spelen van 1928 en heeft sindsdien talloze sportieve triomfen en gedenkwaardige momenten gehuisvest. Het was dus een bijzonder passende keuze voor het EK Atletiek. Het motto voor dit EK was ‘Athletics like never before’. Het doel was een vol stadion en een onvergetelijk atletiek evenement neerzetten om zo de stad Amsterdam en de atletiek sport verder op de kaart te zetten.

Onvergetelijke atletische prestaties

Tijdens het EK Atletiek in 2016 werden toeschouwers getrakteerd op onvergetelijke atletische prestaties. De Nederlandse topatleet Dafne Schippers was op haar best. Individueel behaalde ze goud op de 100 en 200 meter, maar ook haar estafetteteam sleepte de gouden plak in de wacht. Maar niet alleen Dafne sleepte prijzen in de wacht. In totaal heeft Nederland 4 gouden, 1 zilveren en 2 bronzen medailles gewonnen.

Atletiek voor het bedrijfsleven

Het Olympisch Stadion in Amsterdam staat niet alleen symbool voor historische sportmomenten, maar biedt ook een gevarieerde reeks mogelijkheden voor iedereen die van sport houdt. Of je nu een atletiekfanaat bent, een bedrijfseigenaar die een unieke locatie voor een evenement zoekt, of gewoon iemand die op zoek is naar een actieve ervaring, het stadion opent zijn deuren voor jou.

Het Olympisch Stadion Amsterdam biedt bedrijven de kans om hun evenementen in een historische en inspirerende omgeving te organiseren. Of het nu gaat om vergaderingen, presentaties of conferenties, de faciliteiten van het stadion zijn geschikt voor een breed scala aan zakelijke evenementen.

Wat het Olympisch Stadion nog specialer maakt, is de mogelijkheid om na je bedrijfsevenement je sportieve kant te ontdekken. Na een succesvolle vergadering of presentatie kunnen bedrijven en hun medewerkers het veld betreden en deelnemen aan bijvoorbeeld een atletiekclinic.

*Bron Olympischstadion.nl, Parool; EK atletiek: 125.000 kaarten verkocht

Boven